Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article19 juliol 2023Representation in Spain – Barcelona2 min read

Cap a la pròxima transició tecnològica: la UE presenta la seva estratègia per la web 4.0 i els mons virtuals

La Unió Europea es prepara per a una nova era de tecnologia basada en la integració total de realitats físiques i digitals en un ecosistema segur i inclusiu.

Virtual world

La Unió Europea ha d’estar preparada per liderar el camí cap a la web 4.0 i els nous mons virtuals. Per això, la Comissió Europea ha posat en marxa una estratègia innovadora en aquests àmbits, que respongui a la ràpida evolució de la tecnologia i permeti construir un ecosistema digital obert, segur, fiable i inclusiu.

Després de la web 3.0, que es caracteritza per ser oberta, descentralitzada i empoderar a l'usuari, la web 4.0 permetrà una integració més gran entre els mons virtuals i els reals, i facilitarà una interacció més profunda entre les persones i les màquines. Aquesta transició no només augmentarà les possibilitats tecnològiques, sinó que també impulsarà l'economia de la UE. Segons les perspectives de l’economia de la UE més enllà del 2030, publicades al març, el mercat mundial de mons virtuals passarà de generar 27.000 milions d’euros l’any 2022 a més de 800.000 milions d’euros el 2030.

No obstant això, amb aquesta nova era de digitalització venen nous reptes i la Comissió està determinada a assegurar que la web 4.0 s’adeqüi els valors i principis de la UE per protegir els drets de les persones i proporcionar un entorn on les empreses europees puguin prosperar.

La nova estratègia es basa en quatre pilars:

  1. Empoderar la gent: fomentar la conscienciació i l'accés a la informació i formar, alhora, una nova generació de talents especialitzats en mons virtuals.
  2. Suport a l'empresa: ajudar a l'ecosistema industrial de la UE a estendre l'excel·lència i superar la fragmentació en la eeb 4.0.
  3. Administració pública: potenciar els serveis públics virtuals per aprofitar les oportunitats que els mons virtuals poden oferir.
  4. Estàndards mundials: Vetllar perquè la web 4.0 sigui oberta, interoperable i no dominada per un nombre reduït de grans corporacions.

Els joves jugaran un paper clau en aquesta transició cap a la web 4.0. Com a nadius digitals, estan especialment equipats per adaptar-se a aquests nous entorns tecnològics i tenen l’oportunitat de liderar el camí en aquest nou món. Desenvolupar les competències necessàries i aprofitar les oportunitats que ofereix la web 4.0 pot proporcionar-los un avantatge significatiu en el futur mercat laboral.

La web 4.0 transformarà la nostra manera d’interactuar amb el món i entre nosaltres, ja sigui com a creadors, com a usuaris o com a ciutadans.. A mesura que la UE avança cap a aquesta nova era digital, tots tenim l'oportunitat de formar part d'aquest canvi.

 

Detalls

Data de publicació
19 juliol 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona