Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa19 juliol 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

«Europa com a missió»: l’ambaixador de Txèquia a Espanya presenta a Barcelona les prioritats de la Presidència txeca del Consell

La directora de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, María Ángeles Benítez, i l’ambaixador de Txèquia a Espanya, Ivan Jančárek, han presentat aquest dimarts a Barcelona les prioritats de la Presidència txeca del Consell en un acte que també ha comptat amb la participació de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

María Ángeles Benítez ha donat la benvinguda a l’acte felicitant l’ambaixador txec per la recent assumpció de la Presidència i subratllant la importància que aquest acte se celebri a Barcelona.

D’altra banda, Maria Eugènia Gay ha dit que “en el marc d’aquesta conjuntura, Txèquia haurà d’assumir la presidència de torn fent front a moltes amenaces però que són, a la vegada, reptes i oportunitats que ens permetran consolidar el nostre projecte commú”.

L’ambaixador de Txèquia a Espanya ha presentat, acompanyat de María Ángeles Benítez, les prioritats de la presidència i recordat que estarà marcada per la guerra d’Ucraïna, on «s’està lliurant una batalla sobre els valors europeus». D’aquesta manera la reconstrucció d’Ucraïna i la gestió dels fluxos migratoris que comporta aquesta guerra seran la seva primera prioritat.  Ivan Jančárek ha destacat la necessitat de «repensar» Europa i ha posat en valor l’exercici de la Conferència sobre el Futur d’Europa. Entre els eixos d’acció de la Presidència txeca hi ha la seguretat energètica, i Jančárek ha volgut enviar un missatge optimista: «serà un hivern dur però si el superem plegats en sortirem més reforçats», i ha demanat la solidaritat de tots els actors per aconseguir-ho.


Podeu recuperar l’acte aquí: https://www.youtube.com/watch?v=SwXi5gHcQkg 


La Presidència rotatòria del Consell

Els diferents estats membres assumeixen la Presidència del Consell per torns de sis mesos. Durant un semestre, l'estat de torn presideix les sessions a tots els nivells del Consell, contribuint a garantir la continuïtat del treball de la UE en aquesta institució.

Els estats membres que exerceixen la Presidència col·laboren estretament en grups de tres, anomenats trios. El trio actual està integrat per les Presidències francesa, txeca i sueca. Espanya assumirà la Presidència el segon semestre del 2023.

 

Presidència txeca

El passat 1 de juliol Txèquia va assumir, per segona vegada en la seva història, la Presidència rotatòria, que ostentarà durant els propers sis mesos. Sota el lema «Europa com a missió», la Presidència txeca se centrarà en cinc punts prioritaris:

·       gestió de la crisi dels refugiats i recuperació d’Ucraïna després de la guerra;

·       seguretat energètica;

·       reforç de les capacitats de defensa d'Europa i la seguretat del ciberespai;

·       resiliència estratègica de l'economia europea; i

·       resiliència de les institucions democràtiques.


Més informació:

Pàgina web de la Presidència del Consell

Galeria d'imatges

Detalls

Data de publicació
19 juliol 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona