Què estudien els joves que volen treballar a la Unió Europea? A quins reptes s’enfronten els refugiats per integrar-se a l’escola o per inserir-se al mercat laboral europeu? Quin paper tenen les ciutats verdes en la lluita contra el canvi climàtic? Com es fomenta la diversitat en la indústria cultural europea? Aquestes són algunes de les qüestions que aborda «Ona Europa», una sèrie de reportatges produïda conjuntament pel Diari de Barcelona (DdB) i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona.
Escolta els episodis
Pau Lizana des de París estrena aquest cicle de pòdcasts parlant de la implicació dels joves en la política europea. Quines propostes hi ha sobre la taula per promoure la ciutadania activa entre els joves europeus?
En el segon capítol d'Ona Europa Guillem Delso ens apropa a la realitat dels refugiats ucraïnesos que viuen a la República Txeca. Parla amb dos refugiats que expliquen les seves experiències i ens explica el projecte Prague Process finançat per la UE.
En el tercer episodi d'Ona Europa Sara Bonet ens acosta a la realitat que viu Bèlgica, un gresol de cultures i un repte per a la integració.
En el capítol de Lisboa, Adriana Campo ens duu a les zones verdes de les ciutats. A partir de l’exemple dels Jardins Gulbenkian s’explica què són i la importància d’aquestes àrees, juntament amb el testimoni d’expertes.
A Siena, la Mariona Gil ha pogut conèixer el projecte Refuge-ED, un programa finançat pel Programa Marc Horitzó 2020 de la Comissió Europea que pretén oferir una educació de qualitat als menors migrants.
La nova sèrie de dibuixos animats, finançada pel programa Europa Creativa, que ho està petant.
L'artesania és un patrimoni econòmic, cultural i social. Malauradament, es veu ofegada pels productes prefabricats i l'exigència immediata del consumidor. La iniciativa Crafting Europe està dedicada a la revalorització de l’artesania, posant en el centre l'artesà, el seu producte i la seva pràctica...
Els envasos de plàstic suposen un mal de cap per a molts països per complir els objectius de reciclatge. Coneixem Repak, una organització mediambiental que ajuda les empreses a reciclar els envasos del mercat irlandès.
La Comissió Europea està profundament compromesa a impulsar el canvi sostenible dins de la indústria de la moda per a que els tèxtils siguin duradors, reciclables i lliures de substàncies perilloses. Descobrim com es treballa en aquesta línia des de Dinamarca.