Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa12 juny 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

La Comissió presenta el Pla Comú d’Execució del Pacte sobre Migració i Asil

La Comissió presenta avui el Pla Comú d’Execució del Pacte sobre Migració i Asil, que té l’objectiu de garantir que tot estigui a punt perquè el juny de 2026 el Pacte es pugui fer realitat sobre el terreny.

Després que s’arribés a un acord històric per al Pacte sobre Migració i Asil, s’ha començat a treballar per convertir el conjunt ampli i complex d’actes legislatius que el componen en una realitat operativa en els pròxims dos anys. Aquesta tasca serà un esforç comú en què la Comissió ajudarà els estats membres en cadascun dels passos. El Pla Comú d’Execució del Pacte sobre Migració i Asil, que la Comissió ha adoptat avui, defineix les fites clau perquè tots els estats membres despleguin els elements jurídics i operatius necessaris per poder començar a aplicar la nova normativa a mitjan 2026. D’altra banda, les agències de la UE prestaran suport tant operacional com específic als estats membres al llarg de tot el procés.

El Pla Comú d’Execució proporciona un model per als plans nacionals d’execució que els estats membres han d’adoptar abans no acabi l’any i estructura la feina jurídica, tècnica i operacional en 10 elements constitutius per tal de centrar i facilitar la tasca d’execució.

Detalls

Data de publicació
12 juny 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona