Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article11 octubre 20211 min read

La Comissió proporcionarà 60 000 bitllets de tren a joves europeus

La Comissió proporcionarà bitllets de tren gratuïts a 60 000 europeus d’entre 18 i 20 anys gràcies a DiscoverEU.

DiscoverEU

El període de presentació de sol·licituds començarà demà, 12 d’octubre, a les 12 del migdia i acabarà el 26 d’octubre, també a les 12 del migdia, per viatjar al llarg del 2022, que serà l’Any de la joventut europea.

Aquesta edició està oberta als joves europeus nascuts entre l’1 de juliol de 2001 i el 31 de desembre de 2003. Excepcionalment també hi poden participar els joves de 19 i 20 anys, ja que les seves edicions es van ajornar a causa de la pandèmia de covid-19.

Els candidats seleccionats podran viatjar durant trenta dies entre el març del 2022 i el febrer del 2023. Com que no podem saber com evolucionarà la pandèmia, s’oferirà a tots els viatgers una reserva flexible mitjançant un nou bitllet mòbil. La data del viatge es podrà canviar fins el mateix moment de la sortida. Els bitllets mòbils tenen una validesa d’un any. La Comissió aconsella als viatgers que consultin les eventuals restriccions de mobilitat a ReopenEU.

S’anima especialment els joves amb necessitats especials a participar a DiscoverEU. La Comissió els proporcionarà informació i consells i assumirà les despeses de l’assistència especial, com ara un acompanyant, un gos d’assistència, etc.

Els candidats seleccionats podran viatjar sols o en un grup de fins a cinc persones (sempre que totes estiguin dins del rang d’edats del programa). A fi de promoure la mobilitat sostenible i d’aquesta manera contribuir al Pacte verd europeu, els participants de DiscoverEU viatjaran principalment amb tren. No obstant això, per tal de garantir l’accés generalitzat per a tota la UE, els participants també podran emprar altres modes de transport, com ara l’autobús, el ferri o, de manera excepcional, l’avió. Això garantirà que els joves que viuen en zones remotes o en illes puguin participar-hi.

S’assignarà un nombre de bitllets a cada estat membre en funció de la seva població en proporció a la població total de la Unió Europea.

 

Més informació

DiscoverEU

Portal europeu de la joventut

Detalls

Data de publicació
11 octubre 2021