Del 3 al 13 d’octubre s’ha celebrat la 57a edició del Festival de cinema fantàstic de Sitges. Deu dels films que s’han pogut veure en el certàmen compten amb fons europeus del programa Media entre els quals s’hi troba la guanyadora El bany del diable.
El llargmetratge El bany del diable, escrit i dirigit per les austríaques Severin Siala i Veronika Franz, ha guanyat el premi a millor pel·lícula de la secció oficial de la 57a edició del Festival de Sitges. Es tracta d'una producció que ha rebut fons MEDIA del programa Europa Creativa per al desenvolupament del contingut i la distribució i explica la història de l'Agnes, una jove de l'Àustria rural del segle XVIII, que després de casar-se i somiar amb una vida d'esposa es troba atrapada en un camí interior fosc i solitari.
Una altra obra amb fons europeus, guardonada en aquesta edició és la pel·lícula irlandesa Fréwaka, d’Aislinn Clarke, que va obtenir el Premi a la Millor música per a Die Hexen. Explica la història d'una cuidadora que viatja a un poble remot per cuidar una dona que viu en reclusió, obsessionada amb que un ésser de la mitologia irlandesa, la va segrestar durant la seva nit de noces.
Aquest any hi ha hagut fins a deu peces cinematogràfiques que han rebut suport de la UE, cinc de les quals, han participat en la secció oficial del concurs:
- Des Teufels Bad (The Devil’s Bath), de Veronika Franz, Severin Fiala (Àustria, Alemanya, 2024). Suport MEDIA al desenvolupament de contingut i a la distribució.
- Bodegón con Fantasmas, d’Enrique Buleo (Espanya, Sèrbia). Suport MEDIA al codesenvolupament europeu.
- The Second Act, de Quentin Dupieux (França, 2024). Suport MEDIA a la distribució.
- Planète B, d’Aude Léa Rapin (França i Bèlgica, 2024). Suport MEDIA al desenvolupament de contingut.
- Fréwaka, d’Aislinn Clarke (Irlanda, 2024). Suport MEDIA a la distribució.
Pots consultar tots els projectes amb fons d'Europa Creativa Media aquí.
A més a més, cal destacar que el propi festival ha rebut una subvenció de 320 000€ dels fons NextGenerationEU de la convocatòria en "Ajudes a laboratoris de creació i incubadores de creació i desenvolupament de projectes" per donar suport al sector audiovisual (component 25 del pla de recuperació i resiliència).
Europa Creativa
Europa Creativa és el programa de la UE que promou la creació artística i cultural al continent. La secció MEDIA d'aquest programa es va crear el 1991 i dona suport a les indústries cinematogràfiques i audiovisuals europees per desenvolupar, distribuir i promocionar obres europees, tenint en compte l'entorn digital actual. Entre altres accions, els fons Media ofereixen finançament, faciliten l’accés al mercat i ofereixen formació i mobilitat de professionals.
Més informació
Detalls
- Data de publicació
- 14 octubre 2024
- Autor
- Representation in Spain – Barcelona