Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article8 març 20211 min read

Les institucions europees a Barcelona, el Consolat General de Portugal i el Centre de Llengua Portuguesa presenten el vídeo ‘Dones, poesia i música’ amb motiu del 8 de ma

ev-gqaxxaaamsjc.jpg
© EU
L’Oficina del Parlament Europeu, la Representació de la Comissió Europea, el Consolat General de Portugal i el Centre de Llengua Portuguesa de Barcelona presenten avui, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, un vídeo protagonitzat per poetesses i músiques catalanes i portugueses. La iniciativa vol retre homenatge a la contribució de les dones a la cultura i reivindicar el seu paper en tots els àmbits de la societat.

Presentat per la filòloga Mònica López, el vídeo recorda que “les dones sempre han estat les grans explicadores d’històries i les preservadores del patrimoni” i dona veu a sis poetesses, tres de portugueses i de tres catalanes, que reciten les seves obres des de la Biblioteca Nacional de Catalunya i des de diverses ciutats de Portugal.

Les poetesses Maria Sevilla, Teresa Colom, Blanca Llum, Margarida Vale de Gato, Maria do Rosário Pedreira i Rosa Alice Branco son les protagonistes, juntament amb les cantants Gemma Abrié i Maria João Moreno, de ‘Dones, poesia i música’.

El vídeo, de 21 minuts i mig de durada, es pot veure al canals de Youtube de les institucions col·laboradores i també se’n farà difusió a través de Twitter, Instagram i Facebook.

 

Detalls

Data de publicació
8 març 2021