Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa1 desembre 2021BrusselsRepresentation in Spain – Barcelona2 min read

Passarel·la mundial: fins a 300 000 milions d’euros per a l’estratègia de la Unió Europea per impulsar vincles sostenibles arreu del món

Avui la Comissió Europea i l’Alt Representant de la Unió per a Afers Exteriors i Política de Seguretat posen en marxa la Passarel·la mundial, la nova estratègia europea per impulsar vincles intel·ligents, nets i segurs en els àmbits digital, energètic i del transport i per reforçar els sistemes de salut, d’educació i de recerca arreu del món. L’estratègia busca fomentar connexions sostenibles i fiables en benefici de la gent i del planeta per donar resposta als reptes mundials més peremptoris, des del canvi climàtic i la protecció del medi ambient fins a la millora de la seguretat sanitària i l’impuls de la competitivitat i les cadenes mundials de subministrament. La Passarel·la mundial pretén mobilitzar fins a 300 000 milions d’euros en inversions entre el 2021 i el 2027 per apuntalar una recuperació mundial duradora i tenint en compte les necessitats dels nostres socis i els interessos de la UE.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat: «La covid-19 ha demostrat el grau d’interconnexió del món en què vivim. Com a part de la recuperació mundial, volem redissenyar la manera en què connectem el món per construir un futur millor. El model europeu se centra a invertir en infraestructures tant físiques com de servei, en inversions sostenibles en l’àmbit digital, el clima i l’energia, el transport, la salut, l’educació i la recerca, així com a generar un entorn propici que garanteixi la igualtat d’oportunitats. Finançarem inversions intel·ligents en infraestructures de qualitat en el respecte de les normes socials i ambientals més exigents, de conformitat amb els valors i les normes de la UE. L’Estratègia Passarel·la mundial és un exemple de com Europa pot forjar connexions més resilients amb la resta del món.»

La UE té una llarga trajectòria com a soci de confiança a l’hora de dur a terme projectes sostenibles i d’alta qualitat, tenint en compte les necessitats dels nostres països socis i l’assoliment de beneficis a llarg termini per a les comunitats locals, així com els interessos estratègics de la Unió Europea.

La Passarel·la mundial consisteix en inversions que promouen els valors democràtics i uns estàndards elevats, la bona governança i la transparència, les associacions equitatives, les infraestructures verdes, netes i segures i que catalitzen la inversió del sector privat.

Comunicat conjunt de la Comissió i l’alt representant

Detalls

Data de publicació
1 desembre 2021
Autor
Representation in Spain – Barcelona
Lloc
Brussels