Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa21 juny 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Protecció dels consumidors de la UE: TikTok es compromet a adaptar-se a les normes de la UE per protegir més els consumidors

Arran de les converses amb la Comissió i la xarxa d’autoritats nacionals de protecció dels consumidors, TikTok s’ha compromès a adaptar les seves pràctiques a les normes de la UE sobre publicitat i protecció dels consumidors, concretament la Directiva sobre les pràctiques comercials deslleials, la Directiva sobre els drets dels consumidors i la Directiva sobre les clàusules contractuals abusives.  Aquestes converses van començar inicialment de resultes d’una denúncia de l’Organització Europea de Consumidors (BEUC). El febrer de 2021, BEUC va alertar sobre certes pràctiques problemàtiques de TikTok que podrien vulnerar les normes de la UE en matèria de protecció dels consumidors. Per exemple, BEUC va constatar que la plataforma de xarxes socials no protegia els menors de la publicitat encoberta i els continguts inadequats. A conseqüència de la denúncia, la Comissió, juntament amb la xarxa d’autoritats nacionals de protecció dels consumidors i amb el lideratge de les autoritats de protecció dels consumidors d’Irlanda i Suècia, va iniciar un diàleg amb TikTok. S’hi han tractat els aspectes que preocupaven les autoritats europees i TikTok s’ha compromès a modificar les seves pràctiques.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, ha declarat: «Totes les plataformes de xarxes socials han de seguir les regles i vetllar perquè els consumidors puguin reconèixer fàcilment els continguts publicitaris, també quan els promocionen els influenciadors. Ens congratulem del compromís de TikTok per augmentar la transparència en la manera de dur a terme la seva activitat comercial. Gràcies al nostre diàleg, els consumidors podran detectar la publicitat de tot tipus a què estan exposats quan fan servir aquesta plataforma. Malgrat el compromís d’avui, en endavant continuarem vigilant la situació i pararem especial atenció als efectes que té sobre els usuaris més joves.»


Podeu trobar la nota de premsa sencera aquí

Detalls

Data de publicació
21 juny 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona