Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article14 novembre 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

Pulmobiotics, spin-off del Centre de Regulació Genòmica, ha estat seleccionada a la convocatòria EIC Transition

El Consell Europeu d'Innovació (EIC) ha seleccionat 20 projectes de la convocatòria EIC Transition amb data límit 4 de maig de 2022.

Centre de Regulació Genòmica

Aquestes propostes reeixides, seleccionades entre les 165 presentades, rebran un total de 45,6 milions d'euros de finançament de la UE (fins a 2,5 milions d'euros cadascuna). 

L'esquema de transició EIC dóna suport tant a entitats individuals (equips d'investigació, pimes, spin-outs) com a petits consorcis (fins a 5 socis de diferents països) per madurar i validar les seves tecnologies innovadores i per construir un cas de negoci per a la comercialització futura. Els participants amb èxit provenen de 18 estats membres de la UE i països associats a Horizon Europe.

Entre els projectes seleccionats, hi ha un de l’empresa Pulmobiotics SL, que és una spin-off del Centre de Regulació Genòmica. 

El projecte és PB_LC (Clinical readiness of a live biotherapeutic for treatment of Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC) amb un finançament recomanat de 1.881.875,00 euros. 

El càncer de pulmó de cèl·lules no petites (NSCLC) representa el 80-85% dels casos de càncer de pulmó a tot el món, que són la principal causa de mort per càncer. Diversos assaigs clínics han indicat millors taxes de supervivència en pacients amb NSCLC tractats amb anticossos inhibidors del punt de control immune (ICI). Tanmateix, com que molts pacients mostren resistència innata o adquirida a aquestes teràpies, hi ha una necessitat imperiosa de descobrir mètodes que els ajudin a superar la resistència. Aquest és l'objectiu d'aquest projecte. 

Els projectes EIC Transition se centren en els resultats generats pels projectes EIC Pathfinder, FET (Future and Emerging Technologies) o Proof of Concept del Consell Europeu de Recerca (ERC), per madurar les tecnologies i construir un cas de negoci per a aplicacions específiques. Cada projecte rebrà una subvenció de fins a 2,5 milions d'euros per validar i demostrar la tecnologia en un entorn rellevant per a l'aplicació i desenvolupar la preparació per al mercat. 

EIC Transition finança activitats d'innovació que van més enllà de la prova experimental de principis al laboratori per donar suport tant a: 

  • Maduració i validació d'una tecnologia nova des del laboratori fins a l'entorn d'aplicació rellevant del món real; 
  • Desenvolupament d'un cas de negoci i model (de negoci) cap a la comercialització futura de la innovació. 

Cada projecte tindrà accés als serveis d'acceleració empresarial de l'EIC, inclosos els esdeveniments de coaching, mentoring i associació. Els projectes també són elegibles per a l'esquema de via ràpida per accedir a l'EIC Accelerator per donar suport a les fases de comercialització i ampliació. 

 

Més informació

Font: Fons Europeus a Catalunya

EIC: European Innovation Council selects 20 new Transition projects to take breakthrough technologies from the lab into the real world

Detalls

Data de publicació
14 novembre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona