Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article14 octubre 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Un cant a la inclusió: VOZES participa en un programa Erasmus+ per ajudar joves en situació de vulnerabilitat a través de la música

L’entitat catalana VOZES ha participat en un projecte europeu finançat per Erasmus+ que ha reunit a joves músics d’Espanya, Portugal i Itàlia en situació de vulnerabilitat

VOZES

VOZES, una organització que ofereix accés gratuït a estudis musicals d’alta qualitat a 700 infants dels barris barcelonins de Nou Barris, Sant Andreu i Besòs, ha participat en el projecte europeu El Sistema Abreu.

Aquesta iniciativa, emmarcada en el programa Erasmus+, ha permès que els joves d’aquests barris hagin pogut fer un intercanvi amb altres infants de Portugal i Itàlia. Per als músics, aquesta experiència ha consistit en fer assajos conjunts i oferir un concert a la seu de les entitats participants.

Abans de la pandèmia, els joves es van reunir a Pescara (Itàlia); l’agost d’aquest any a la Cripta de la Sagrada Família de Barcelona; i el setembre d’enguany a Porto (Portugal).

Segons l’entitat catalana, “l’experiència ha propiciat als nostres joves, de procedències socials humils, poder viatjar, conèixer altres joves de perfils semblants, i créixer musicalment en entorns d’una altra llengua i cultura. Però sempre amb el mateix denominador comú: la música”.

Per altra banda, els responsables de Vozes es mostren satisfets també perquè aquest projecte Erasmus+ els permetrà difondre aquesta metodologia inclusiva, creada per Pablo González a partir de la seva participació en el Sistema Nacional d’Orquestres de Veneçuela.

 

Més informació

Detalls

Data de publicació
14 octubre 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona