Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Intel·ligència artificial i internet de les coses per impulsar el sector del vi

Tres projectes del Clúster vitivinícola català INNOVI han rebut fons Next Generation EU

Plantació de vinya
INNOVI

El Clúster Vitivinícola Català – INNOVI ha traccionat finançament dels fons Next Generation per als seus socis mitjançant 3 projectes d'innovació que apliquen la intel·ligència artificial i la IoT (internet de les coses) en diverses etapes de la cadena de valor del sector vinícola.

En concret es tracta del projecte BI&Consumidor, que utilitza la internet de les coses per millorar el coneixement dels consumidors i emmagatzemar i gestionar informació sobre els seus gustos, per exemple a través de tasts interactius. Un altre dels projectes és  VIDVOLT4.0, que fa servir la intel·ligència artificial per millorar la gestió de les instal·lacions de plaques solars i l’optimització del cultiu en les plantacions de vinya. Finalment, el projecte LOCALVINO desenvolupa una eina tecnològica que integrarà tota la cadena de valor del sector a través de la digitalització i la traçabilitat del producte utilitzant tecnologies cloud computing, big data i intel·ligència artificial, IoT i blockchain. L’objectiu és eliminar el frau alimentari, optimitzar els processos de verema i la seva logística i millorar la certificació i control del producte, dotant al sector d'un sistema de traçabilitat robust i fiable.

En els projectes hi participen 14 empreses, la major part son pimes, entre les quals hi ha startups (com Winelovers o Upwine), empreses centenàries (com Sumarroca) i Denominacions d'Origen (com Montsant).

Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 13, "Impuls a la pime"; Inversió 3, "Digitalització i innovació".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

INNOVI