Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Radioteràpia d’última generació als hospitals públics catalans

Els fons NextGenerationEU financen el pla INVEAT, que a Catalunya ha permès dotar dotze serveis d’oncologia amb equips d’alta tecnologia per al tractament del càncer.

Web Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Web Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Els fons NextGenerationEU fan possible la renovació i reforç d’equips mèdics d’alta tecnologia als hospitals públics. A Catalunya, un total de dotze serveis d’oncologia radioteràpica s’han dotat amb les darreres acceleradores lineals d’alta energia per abordar de manera eficaç i personalitzada el tractament del càncer, un dels reptes més importants del sistema sanitari. Aquestes modernes acceleradores estan distribuïdes a tot el territori català per garantir l’accessibilitat i l’equilibri territorial en l’atenció oncològica.

Les acceleradores permetran administrar tractaments avançats de radioteràpia amb una gran precisió, amb l’objectiu de destruir els tumors sense afectar el teixit sa. Aquesta tecnologia d’alta precisió possibilitarà l’administració de prop de 450 tractaments per accelerador cada any. La iniciativa forma part del Pla INVEAT, que preveu una inversió total de més de 94 milions d’euros en la renovació i l’ampliació d’equips d’alta tecnologia a Catalunya per a la realització de ressonàncies magnètiques, braquiteràpies digitals, tomografies i angiògrafs vasculars, entre d’altres.

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 18, «Renovació i ampliació de les capacitats del Sistema Nacional de Salut», i la inversió 1, «Pla d’Inversió en equips d’alta tecnologia en el Sistema Nacional de Salut».

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Salut i resiliència econòmica, social i institucional

Finançament