El projecte DIPCAN (digitalització i maneig integral de la medicina personalitzada) te l’objectiu d’avançar un pas més en la medicina personalitzada del càncer integrant dades clíniques, d’imatge, anatomopatologia i genòmica per identificar pacients i ajudar a escollir el tractament més adient. S’espera que aquest projecte, basat en un estudi dirigit a 2.000 pacients amb càncer metastàtic, pugui oferir orientació objectiva per a la gestió clínica però també ajudar a desenvolupar estratègies nacionals de salut per la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament dels tumors més prevalents de manera efectiva. Es desenvoluparà una plataforma multimodal per emmagatzemar, processar i integrar les dades dels pacients en un repositori únic centralitzat per al modelatge amb intel·ligència artificial.
El projecte està coordinat per Eurofins Megalab i compta amb la participació de diverses entitats referents a Espanya, com ara la Fundació MD Anderson International España, Pangaea, Quibim, Genomcore, Atrys i Artelnics.
Els resultats podrien canviar la pràctica clínica a l’àrea d’oncologia, amb una aposta per la implementació efectiva de la medicina personalitzada en entorns assistencials.
Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 16, "Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial"; Inversió 1.
Ref. mapdigital
- Durada del projecte
- 1 març 2022 - 1 març 2024
- Localització
- Esplugues de Llobregat Barcelona, Espanya
- Pressupost total
- €10 700 000
- Contribució de la UE
- €7 600 00071% del pressupost total
- Més informació
- https://estudiodipcan.com/en/home/
- Pilar Next Generation
- Salut i resiliència econòmica, social i institucional
Finançament
Actors implicats
Coordinadors
Eurofins Megalab
- Adreça
- Espanya
- Lloc web
- https://genomcore.com/