Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
  • Projecte

Tractament personalitzat del càncer metastàtic amb IA

Els fons Next Generation EU financen el projecte DIPCAN, que busca desenvolupar un nou tractament personalitzat del càncer metastàtic amb l’ús de la intel·ligència artificial (IA)

Projecte Dipcan
Dipcan

El projecte DIPCAN  (digitalització i maneig integral de la medicina personalitzada)  te l’objectiu d’avançar un pas més en la medicina personalitzada del càncer integrant dades clíniques, d’imatge, anatomopatologia i genòmica per identificar pacients i ajudar a escollir el tractament més adient. S’espera que aquest projecte, basat en un estudi dirigit a 2.000 pacients amb càncer metastàtic, pugui oferir orientació objectiva per a la gestió clínica però també ajudar a desenvolupar estratègies nacionals de salut per la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament dels tumors més prevalents de manera efectiva. Es desenvoluparà una plataforma multimodal per emmagatzemar, processar i integrar les dades dels pacients en un repositori únic centralitzat per al modelatge amb intel·ligència artificial.

El projecte està coordinat per Eurofins Megalab i compta amb la participació de diverses entitats referents a Espanya, com ara la Fundació MD Anderson International España, Pangaea, Quibim, Genomcore, Atrys i Artelnics. 

Els resultats podrien canviar la pràctica clínica a l’àrea d’oncologia, amb una aposta per la implementació efectiva de la medicina personalitzada en entorns assistencials. 

Aquest projecte està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 16, "Estratègia Nacional d'Intel·ligència Artificial"; Inversió 1.

Ref. mapdigital

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Salut i resiliència econòmica, social i institucional

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Participants

MD Anderson Cancer Center

Pangaea

Genomcore

Artelnics

Atrys

Quibim