Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa10 juny 2024Representation in Spain – Barcelona2 min read

CONVOCATÒRIA: Inversions de la Unió Europea en projectes estratègics: una visió des de Catalunya

L’exprimer ministre italià Enrico Letta presentarà a Barcelona el seu informe sobre el futur del mercat únic i la competitivitat

Barcelona, 10 de juny de 2024


La Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Generalitat de Catalunya organitzen el dijous 13 de juny la conferència «Inversions de la Unió Europea en projectes estratègics: una visió des de Catalunya» per presentar els grans projectes i infraestructures d’innovació de Catalunya que han rebut, o aspiren a rebre, suport i finançament de la Unió Europea i que destaquen no només pel seu caràcter punter, sinó també pel fet de contribuir a donar resposta als reptes estratègics que afronta la Unió Europea.

 

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, inaugurarà l’acte juntament amb Xavier Prats i Monné, president del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; i Rebeca Torró Soler, secretària d'estat d’Indústria del Govern d'Espanya. El vicepresident executiu de la Comissió Europea Maroš Šefčovič hi intervindrà a través d’un missatge de vídeo.

 

L’exprimer ministre italià, president de l’Institut Jacques Delors i autor de l’informe sobre el futur del mercat únic europeu «Much more than a market», Enrico Letta, pronunciarà el discurs inaugural. 

 

Inversions de la Unió Europea en projectes estratègics: una visió des de Catalunya

  • On: Recinte Modernista de Sant Pau, c/ Sant Antoni Maria Claret, 167, Barcelona
  • Quan: Dijous 13 de Juny de 10:15 h a 18:00 h (consulteu-ne el programa aquí)

     

 

Durant la jornada es donarà veu als protagonistes de diferents projectes de tres sectors estratègics: economia verda, digitalització i salut. Entre els projectes que es presentaran hi ha el Sincrotró ALBA, el Superordinador MareNostrum, el Centre de Teràpies Avançades i Emergents de Catalunya (CTAEC) i Fusion for Energy / ITER.

La jornada permetrà posar en valor la contribució dels ecosistemes industrials i d’innovació al projecte europeu i identificar els reptes que aquests sectors afronten, als quals la nova Comissió Europea haurà de donar resposta en la nova legislatura 2024-2029.

Amb la voluntat d’oferir un espai de trobada i de diàleg per tractar d’aquestes qüestions, la conferència reunirà tots els actors que porten projectes d'impacte al territori amb representants institucionals i d’entitats públiques i privades per abordar no només els casos d’èxit, sinó també els reptes que representa el pas de la innovació al mercat.

Durant la jornada també es podrà visitar un espai expositiu de presentació d’organitzacions d’abast europeu que donen suport a projectes industrials i d’innovació amb impacte territorial.

Més informació i programa 


Es prega confirmació d’assistència a: comunicaci%C3%B3 [dot] exteriorsatgencat [dot] cat (comunicació[dot]exteriors[at]gencat[dot]cat)


Els periodistes interessats a entrevistar algun dels ponents poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Premsa de la Representació de la Comissió Europea a: Carlota [dot] MARTI-NIUBOatec [dot] europa [dot] eu (Carlota[dot]MARTI-NIUBO[at]ec[dot]europa[dot]eu).

Detalls

Data de publicació
10 juny 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona