Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa8 setembre 2023Representation in Spain – Barcelona1 min read

En l’avantsala del SOTEU, la Comissió destaca les seves principals actuacions de l’any passat

Atès que el 13 de setembre tindrà lloc el discurs de la presidenta Von der Leyen sobre l’estat de la Unió, avui la Comissió ha publicat un compendi de la tasca realitzada i els èxits assolits en l’any anterior.  

Es tracta d’una publicació que abasta l’acció de la UE en resposta a la guerra d’agressió de Rússia contra Ucraïna i els nostres esforços per acabar amb la dependència de la UE respecte dels combustibles fòssils russos, així com els avenços en altres prioritats polítiques de la Comissió.

S’hi expliquen les mesures que ha pres la Comissió per reforçar la prosperitat i la resiliència de la UE mitjançant els programes NextGenerationEU i RePowerEU, per accelerar l’execució del Pacte Verd Europeu i per fer efectiva la dècada digital d’Europa.

També conté una descripció de la cooperació de la UE amb socis d’arreu del món i en particular en matèria comercial, i destaca les iniciatives que s’han dut a terme per reforçar els pilars de la democràcia europea i construir una Unió de la Igualtat.

A la pàgina web dedicada al SOTEU s’hi pot trobar tota la informació actualitzada en relació amb el discurs sobre l’estat de la Unió del 2023.

Detalls

Data de publicació
8 setembre 2023
Autor
Representation in Spain – Barcelona