Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa4 febrer 20201 min read

Relació futura de la UE amb el Regne Unit: la Comissió Europea fa el primer pas per llançar les negociacions per la nova associació

4 de febrer de 2020

La Comissió Europea ha presentat avui una Recomanació al Consell per obrir negociacions per a una nova associació amb el Regne Unit.  

La Recomanació es basa en les actuals directrius i conclusions del Consell Europeu, així com en la Declaració Política acordada entre la UE i el Regne Unit l’octubre de 2019. Inclou una proposta completa de directrius de negociació que defineix l’abast i les condicions de la futura associació que la Unió Europea aspira a tenir amb el Regne Unit. Aquestes directrius cobreixen totes les àrees d’interès per a les negociacions, incloent-hi la cooperació comercial i econòmica, la cooperació legal i policial en l’àmbit criminal, la política exterior, la seguretat i la defensa, la participació en els programes de la Unió i d’altres àrees temàtiques de cooperació. Hi ha un capítol dedicat a la governança que proveeix el disseny per a un marc de governança que cobreixi totes les àrees de cooperació econòmica i de seguretat.

Com a responsable de la negociació de la UE, la Comissió pretén desenvolupar la seva tasca en estreta coordinació amb el Consell i els seus òrgans preparatoris, així com amb el Parlament Europeu, com va ser el cas durant les negociacions de l’Acord de retirada.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen ha dit: “és el moment de posar-se a treballar. Tenim poc temps. Negociarem de manera justa i transparent, però defensarem fins el final els interessos de la UE i els dels nostres ciutadans”

El cap de l’equip negociador de la Comissió Europea, Michel Barnier, hi ha afegit: "negociarem de bona fe. La Comissió seguirà treballant estretament amb el Parlament Europeu i el Consell. La nostra feina serà defensar i promoure els interessos dels nostres ciutadans i de la nostra Unió, alhora que provarem de trobar solucions que respectin les preferències del Regne Unit”

Nota de premsa completa (en anglès)

Proposta de directrius de negociació per a una nova associació amb el Regne Unit (en anglès)

Detalls

Data de publicació
4 febrer 2020