Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Europa ens mou per formar-nos

Segur que coneixes Erasmus. Però sabies que també en pots fer durant la secundària, si estàs fent un mòdul de formació professional o si vols ser un emprenedor? Vols fer un voluntariat amb les despeses cobertes? Aquí en trobaràs més informació!

La Unió Europea dona suport als estats membres perquè Europa tingui la millor educació i formació per als seus ciutadans. Per fer-ho, incentivem la mobilitat dels europeus perquè puguin formar-se també a altres països europeus i conèixer noves cultures i maneres de fer.

La principal eina que té la UE per incentivar l’aprenentatge és el programa Erasmus+, amb què, des del 1987, més de 10 milions de persones han pogut adquirir coneixements a altres països.

 

Eramsus+ i Erasmus per a Emprenedors

Erasmus+ no només és per a universitaris! Ofereix oportunitats per a estudiants de totes les etapes, com ara secundària, formació professional o adults. A més, també pots fer-ne si ets professor, o bé si ets un jove emprenedor que vol aprendre de professionals experimentats!

Vull fer un Erasmus+!

Més informació sobre els Erasmus per a Emprenedors

 

Premi Europa Jove de Treballs de Recerca

Començaràs batxillerat i encara no saps sobre què faràs el Treball de Recerca? Si tractes un tema amb perspectiva europea, podràs presentar-lo al Premi Europa Jove! El guanyador rebrà un premi de 700 euros i podrà visitar les seus de les institucions europees a Brussel·les!

Premi Europa Jove

 

Pràctiques a les institucions europees

Has pensat mai a treballar a les institucions europees? Hi trobaràs un ambient molt divers i on coneixeràs persones de molts països. Pot ser una molt bona manera de seguir creixent professionalment!

Pràctiques a la Comissió Europea

Pràctiques al Parlament Europeu

A més, pots fer pràctiques a moltes altres institucions i agències europees! Descobreix quan i com aquí:

Més informació sobre pràctiques a la UE

 

Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu

A més, els centres educatius amb alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat i formació professional de grau mitjà, poden presentar la seva candidatura per ser una Escola Ambaixadora del Parlament Europeu.

Més informació

Europa ens mou