Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa9 gener 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Més de 36 000 joves europeus viatjaran per Europa de franc gràcies als passis DiscoverEU

36 318 europeus de 18 anys rebran un passi de transport gratuït per explorar la diversitat d’Europa, capbussar-se en el seu patrimoni i la seva història i connectar amb gent d’arreu del continent. Tot plegat és gràcies a la iniciativa DiscoverEU, finançada pel programa Erasmus+. Avui es notificarà els guanyadors de l’edició de DiscoverEU de l’octubre de 2023. Viatjaran principalment amb tren entre març de 2024 i maig de 2025. 

Iliana Ivanova, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut, ha declarat: «DiscoverEU és una oportunitat única per emprendre un viatge inoblidable per tot Europa en què cada parada fa sorgir nous llaços personals i realça la bellesa heterogènia d’Europa. A tots els joves aventurers que s’embarquen en aquest viatge tan especial us desitjo que cada nou indret ampliï les vostres perspectives, que cada interacció enriqueixi el vostre esperit i que cada trobada deixi un record inesborrable!» 

En aquesta convocatòria de sol·licitud de DiscoverEU hi podien participar joves nascuts entre l’1 de gener de 2005 i el 31 de desembre de 2005 dels estats membres de la UE així com dels països associats a Erasmus+. Un total de 144 038 joves van presentar una sol·licitud en aquesta edició. DiscoverEU també té un contingut formatiu, amb sessions informatives abans d’iniciar el viatge o trobades arreu d’Europa. Els participants poden afegir-se al grup de Facebook oficial de #DiscoverEU per entrar en contacte amb la comunitat DiscoverEU.  

Podeu trobar més informació sobre DiscoverEU i dades per país en aquesta fitxa informativa.  

Detalls

Data de publicació
9 gener 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona