Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Formar part de la Unió Europea ens ha ajudat a millorar gairebé tots els aspectes de la nostra vida: des de la manera que tenim de treballar, viatjar i fer compres, fins a la qualitat del medi ambient, les nostres oportunitats d’aprenentatge i la manera com les empreses compren i venen productes i serveis.

Aquesta aliança política i econòmica única és també el projecte de pau més exitós de la història; però tot i els triomfs assolits, la Unió Europea ha estat el blanc d’idees errònies sovint preocupants.

Tanmateix, aquestes idees errònies són fàcils de desmentir amb dades; així doncs, us animem a descobrir la veritat sobre la Unió Europea.

Si voleu més informació sobre les mesures que ha pres la Unió Europea per lluitar contra la desinformació, visiteu:

gimcana
La Representació a Barcelona de la Comissió Europea i Learn to Check organitzem la gimcana contra la desinformació amb 500 joves d'arreu de Catalunya. Concienciem i dotem d'eines per combatre-la. Mira el vídeo!
Masacre Bucha
  • Article

A principis d’abril del 2022 van arribar notícies que les forces militars russes havien assassinat desenes de civils a la ciutat ucraïnesa de Butxa. La propaganda russa va començar un reguitzell de mentides sobre la massacre.

  • 8 min read
EUvDisinfo
El projecte insígnia del grup de treball East StratCom del Servei europeu d’acció exterior.
Codi de bones pràctiques
Plataformes com Twitter, Google i Facebook es van adherir a un codi de bones pràctiques per combatre la desinformació.