El Parc Científic de la Universitat de Barcelona compta amb el primer Equip de Ressonància Magnètica Nuclear (RMN) d’altes presetacions d’Europa i el segon que s’intal·la al món gràcies als fons NextGenerationEU.
Aquest equipament, capaç d’assolir una freqüència d’1GHz i amb nova tecnologia de superconductors, facilita l’estudi de les característiques de biomolècules complexes i dinàmiques, la identificació de dianes terapèutiques i el disseny de nous fàrmacs d’origen biotecnològic. També incorpora criteris de sosteniblitat donat que reaprofita l’heli i compta amb sistemes d’intel·ligència artificial en la gestió de dades per tal que aquestes siguin accessibles, interoperables i reutilitzables. Aquest aparell, instal·lat al Parc Científic de Barcelona, és gestionat pels Centres Científics i Tècnics de la Universitat de Barcelona (CCiTUB) i es troba a disposició de tota la comunitat científica. Aquesta infraestructura tecnològica contribueix a crear el principal hub de biologia estructural del sud d’Europa.
El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 17: ”Reforma institucional i enfortiment de les capacitats del sistema nacional de ciència, tecnologia i innovació” i Inversió 2: “Enfortiment de les capacitats, infraestructures i equipaments dels agents del SECTI”
- Duración del proyecto
- 1 dic 2021 - 30 nov 2025
- Lugares del proyecto
- Barcelona, Espanya
- Presupuesto total
- €8 922 959
- Contribución de la UE
- €8 922 959100% de la dotación presupuestaria global
- Web del proyecto
- Web del projecte
- Pilar Next Generation
- Salut i resiliència econòmica, social i institucional