Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article30 maig 2024Representation in Spain – Barcelona1 min read

Els fons Next Generation impulsen la recerca de xips i semiconductors a Catalunya

Xip semiconductor

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha creat la ‘Càtedra CHIP’, que permetrà la creació de nova oferta formativa de grau, màster i doctorat i que, a la vegada, servirà per captar i formar talent en l’àmbit de de la microelectrònica i dels xips semiconductors. Es tracta d’un sector clau per abordar els nous reptes d’innovació i contribuir al desenvolupament sostenible. A més a més, amb la formació de nous professionals, es reforçarà la posició d’Europa en el marc de la competitivitat internacional.

A banda dels fons europeus, per mitjà del Ministeri Ministeri per a la Transformació Digital i la Funció Pública, la Càtedra de la UPC compta amb el suport de 13 empreses de l'ecosistema dels semiconductors a Catalunya, que aportaran un milió d’euros. Aquestes empreses també es beneficiaran de la innovació del projecte ja que podran aplicar solucions pioneres que contribueixin a la seva competitivitat.

 

PERTE Chip, 12.250 milions de fons europeus

La Càtedra CHIP s’engloba dins del Projecte Estratègic de Microelectrònica i Semiconductors (PERTE Chip), promogut pel Ministeri i finançat amb 12.250 milions d’euros dels fons Next Generation fins el 2026. L’objectiu del pla és reforçar la recerca, la difusió i la formació en l’àmbit de la microelectrònica, concretament en les àrees de disseny de circuits microelectrònics, nous materials i dispositius, processos tecnològics, i test i encapsulat de xips, així com aconseguir la sobirania digital d'Europa i generar ocupació qualificada i digital.

Detalls

Data de publicació
30 maig 2024
Autor
Representation in Spain – Barcelona