Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Header Ona Europa
Ona Europa

una sèrie de pòdcasts produïts per estudiants de Periodisme des de la ciutat on fan un Erasmus

Què estudien els joves que volen treballar a la Unió Europea? A quins reptes s’enfronten els refugiats per integrar-se a l’escola o per inserir-se al mercat laboral europeu? Quin paper tenen les ciutats verdes en la lluita contra el canvi climàtic? Com es fomenta la diversitat en la indústria cultural europea? Aquestes són algunes de les qüestions que aborda «Ona Europa», una sèrie de reportatges produïda conjuntament pel Diari de Barcelona (DdB) i la Representació  de la Comissió Europea a Barcelona.

Escolta els episodis

Episodi 1 del podcast Ona Europa sobre la participació dels joves
Pau Lizana des de París estrena aquest cicle de pòdcasts parlant de la implicació dels joves en la política europea. Quines propostes hi ha sobre la taula per promoure la ciutadania activa entre els joves europeus?
podcast ona europa episodi2
En el segon capítol d'Ona Europa Guillem Delso ens apropa a la realitat dels refugiats ucraïnesos que viuen a la República Txeca. Parla amb dos refugiats que expliquen les seves experiències i ens explica el projecte Prague Process finançat per la UE.
podcast ona europa episodi4
En el capítol de Lisboa, Adriana Campo ens duu a les zones verdes de les ciutats. A partir de l’exemple dels Jardins Gulbenkian s’explica què són i la importància d’aquestes àrees, juntament amb el testimoni d’expertes.
podcast ona europa episodi7
L'artesania és un patrimoni econòmic, cultural i social. Malauradament, es veu ofegada pels productes prefabricats i l'exigència immediata del consumidor. La iniciativa Crafting Europe està dedicada a la revalorització de l’artesania, posant en el centre l'artesà, el seu producte i la seva pràctica...
Ona Europa cap.9 Teixits
La Comissió Europea està profundament compromesa a impulsar el canvi sostenible dins de la indústria de la moda per a que els tèxtils siguin duradors, reciclables i lliures de substàncies perilloses. Descobrim com es treballa en aquesta línia des de Dinamarca.