Ir al contenido principal
Logotipo de la Comisión Europea
español
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Proyecto

Desenvolupament i fabricació de vehicles comercials pesats amb pila de combustible d’hidrogen

Els fons NextGenerationEU financen un projecte que treballa en la integració de la cadena de valor europea de l’hidrogen verd.

IVECO
IVECO

El projecte Poseidon està liderat per l’empresa de vehicles comercials i industrials VECO i compta amb 27.000.000€ d’ajuts dels fons Next GenerationEU. L’objectiu del projecte és impulsar l’aplicació final de la tecnologia innovadora de l’hidrogen en el transport. Amb un pressupost total de 52.000.000€, el projecte impulsarà processos R+D complexos; noves capacitats de producció i instal·lacions de fabricació i manteniment. El projecte es desenvoluparà a les seus de l’empresa a Barcelona, Madrid i Valladolid i preveu la fabricació d’una primera sèrie de vehicles comercials pilot pesats propulsats amb hidrogen per a ús regional i urbà. 

Poseidon forma part del Projecte Important d’Interès Comú Europeu de Tecnologia de l’Hidrogen (PIICE Hy2Tech) que aplega 41 iniciatives de 15 estats membres per contribuir a assolir els objectius de descarbonització de l’economia. 

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 9: Full de ruta de l'hidrogen renovable i la seva integració sectorial i Inversió 1. “Hidrogen renovable: un projecte país”. 

Footer es Next Gen 2
Pilar Next Generation
Transició verda

Financiación

Partes interesadas

Coordinadores

IVECO