Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Recursos pedagògics

En aquest espai trobaràs material didàctic editat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, institucions i agències de la UE, així com recursos editats per altres entitats sobre Europa.

Publicacions de la Representació a Barcelona

Il·lustració recreant Barcelona al 2257

Capses d'aprenentatge: «La Terra, any 2257»

Materials pedagògics per treballar a ESO un ampli ventall de temes relacionats amb la UE, la seva història, el funcionament de les institucions, la ciutadania europea o els valors de la Unió, entre d'altres. Les capses plantegen reptes que s’han de resoldre en grups reduïts de manera col·laborativa.

La Unió Uuropea: Què és i què fa
 • Fitxa informativa
 • Representation in Spain – Barcelona

La Unió Europea: què és i què fa

Guia bàsica per entendre què és i què fa la Unió Europea. Consta de tres capítols: introducció a la UE, tasques de la UE en més de quaranta àmbits per millorar la vida de la gent i explicació de com es prenen i apliquen les decisions.

Introducció a la Unió Europea
 • Presentació
 • Representation in Spain – Barcelona

Introducció a la Unió Europea

Presentació en Power Point per explicar de forma didàctica els elements més destacats de la Unió Europea.

Kalòpsia es troba a milions i milions de quilòmetres de la Via Làctia. És un planeta ple de colors on el cel pot ser groc i l’aigua és vermella, amb gust de xarop de maduixa. Però no tot és tan bonic com sembla… A Kalòpsia hi habiten quatre espècies que han separat els seus territoris amb murs perquè quan s’ajunten l’única cosa que fan és discutir. Acompanya la Wabi en aquesta aventura on descobrirà un munt de sorpreses i s’adonarà que, malgrat les diferències, les espècies del seu planeta poden conviure
 • Publicacions de caràcter general
 • Representation in Spain – Barcelona

Kalòpsia: un planeta no tan diferent

Una història divertida que t’aproparà a la Unió Europea, t’ajudarà a descobrir els seus orígens i a entendre que la diversitat ens enriqueix.

 • Publicacions de caràcter general
 • Representation in Spain – Barcelona

Mapa de la Unió Europea

Un mapa actualitzat amb els 27 països de la Unió Europea i informació addiconal com ara les dades de població, superfície, moneda..

Més recursos de les institucions europees

Learning corner

Learning corner

Descobreix més recursos educatius al Learning Corner de la Comissió Europea.
EU Academy

EU Academy

La EU Academy és un espai que conté recursos educatius d'alta qualitat, produïts directament per les institucions europees, per a persones que treballen en les matèries relacionades.
EU Academy

EU Academy: Curs sobre la biodiversitat del sòl

EU Academy ofereix el curs "El sòl, un esclat de vida: el món ocult sota els nostres peus", disponible en castellà, perquè la ciutadania i especialment el professorat adquireixi coneixements especialitzats sobre la biodiversitat del sòl i facilitin als seus alumnes l'oportunitat de realitzar...
EU Academy

EU Academy: Curs sobre les espècies exòtiques a Europa

EU Academy ofereix el curs "Has vist una espècie exòtica?", disponible en castellà, perquè el professorat i el públic general adquireixi coneixements especialitzats sobre l'impacte i el control de les espècies exòtiques invasores a Europa.
Pacte Alcaldies

EU Academy: curs sobre el Pacte d'Alcaldies

EU Academy ofereix el curs "Pacte d'Alcaldies - Ciutats en acció contra el canvi climàtic!", disponible en castellà, perquè les persones responsables de prendre decisions a nivell municipal i els ciutadans adquireixin coneixements per desenvolupar un pla d'acció climàtica eficient i posar en...
Filtres d'Instagram

Filtres educatius d'Instagram

La Representació ha creat diversos filtres interactius per aprendre sobre Europa de forma fàcil, dinàmica i divertida. Creus que sabràs respondre totes les preguntes correctament?

Altres recursos

LearningEurope

LearnEurope

Eines digitals educatives per aprendre sobre la Unió Europea.
COURSERA

Unió Europea: historia, institucions i polítiques

Curs ofert per la Universitat Autònoma de Barcelona a través de la plataforma educativa Coursera per entendre els elements fonamentals que constitueixen la Unió Europea. El curs compta amb la col·laboració del Centre de Documentació Europea de la UAB.