Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Adaptació de professors i alumnes a la indústria 4.0

Modernització de la formació professional per adaptar-la a les necessitats de les generacions futures. Incorporació de la soldadura robotitzada en els continguts de cicles formatius vinculats a la indústria de l’automoció, entre d’altres

Rob Lambert - Unsplash
Rob Lambert - Unsplash

En aquest projecte, l’INS Pere Martell de Tarragona i l’IES Politècnic de Palma, juntament amb tres socis més, treballaran plegats amb la finalitat de modernitzar i donar visibilitat a la nova formació professional. En aquest cas, se centraran en la soldadura robotitzada en els cicles formatius de Soldadura i Caldereria, Automatització i Robòtica Industrial, Fabricació i Muntatge, Automoció i Mecatrònica Industrial i Manteniment Electromecànic, entre d’altres, per adaptar-los a la indústria 4.0. En el marc d’aquest projecte, es crearan unitats didàctiques adaptades al sistema robotitzat; es formarà en la utilització i programació de robots col·laboratius de soldadura; es difondran les propostes metodològiques a través de les xarxes socials; i se celebrarà un campionat col·laboratiu en una seu conjunta durant diversos dies entre alumnes dels centres educatius participants. Així, doncs, aquest projecte incentiva alhora la mobilitat de l’alumnat entre comunitats.

El finançament prové de la convocatòria d’ajuts per a projectes d’innovació i recerca aplicades i transferència de coneixement a la Formació Professional, dotada amb 24 milions d’euros, que beneficia 114 iniciatives estatals i més de 600 centres d’FP, empreses i altres entitats vinculades a la formació professional.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Polítiques per a la propera generació

Finançament

Actors implicats

Participants

Hermanos de la Instrucción Cristiana de Zamora

INS Pere Martell

IES Politècnic

IES Universitat Laboral de Orense

FACOSA