Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Atenció precoç davant de situacions de soledat no destijada de persones grans en comarques de muntanya

El projecte DISS, finaçat amb fons NextGenerationEU, implementa un nou model de detecció i atenció eficient en sis comparques de l’Alt Pirineu i Aran.  

isocial
Isocial

Els fons NextGenerationEU financen el projecte DISS-Alt Pirineu-Aran, que té per objectiu la detecció i atenció de les situacions de soledat de persones grans de les sis comarques pirinenques (Vall d’Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell i Cerdanya). Aquesta zona concentra les tres comarques més sobreenvellides de tot Catalunya i compta amb l'índex més alt de llars unipersonals. DISS-Alt Pirineu-Aran implementarà un model que ja s’ha provat amb èxit a Guipúscoa i que combina un actiu tradicional de les comarques de muntanya, com és la cura comunitària, amb la innovació tecnològica, per posar ambdues al servei de la població més fràgil. Entre els beneficis per a les persones grans, hi trobem el reconeixement i detecció precoç de la seva solitud per part de professionals experts amb el suport d’una eina tecnològica, l’acompanyament i suport per part dels serveis socials bàsics, de la comunitat, del veïnat i de les associacions i entitats del seu entorn; i la possibilitat de romandre a casa seva i en el seu entorn habitual, des de la seva llibertat d’elecció. Es preveu la sistematització del model per tal que sigui reproduïble i sostenible per altres àrees bàsiques de serveis socials de Catalunya.

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 22: Pla de xoc per a l'economia de les cures i el reforç de les polítiques d'inclusió Inversió 2. “Pla de Modernització dels Serveis Socials: Transformació tecnològica, innovació, formació i reforçament de l'atenció a la infància”

 

 

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Polítiques per a la propera generació

Finançament

Actors implicats

Participants

FUNDACIÓ ISOCIAL INNOVACIÓ EN L’ACCIÓ SOCIAL

GRUP ABD

ALBAJUSSÀ

INTEGRA PIRINEUS

UNIVERSITAT DE LLEIDA. CÀTEDRA D’INNOVACIÓ SOCIAL

CONSELL COMARCAL DEL PALLARS JUSSÀ

CONSELH GENERAU D’ARAN

CONSELL COMARCAL DE LA CERDANYA

CONSELL COMARCAL DEL PALLARS SOBIRÀ

CONSELL COMARCAL DE L’ALTA RIBAGORÇA

CONSORCI D’ATENCIÓ A LES PERSONES DE L’ALT URGELL

INSTITUT PER AL DESENVOLUPAMENT I LA PROMOCIÓ DE L’ALT PIRINEU (IDAPA)

AGINTZARI

GISLAN