Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Compra de llibres en paper per a les biblioteques públiques

Adquisició de llibres en paper destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i a les biblioteques de les Illes Balears

Zaini Izzuddin - Unsplash
Zaini Izzuddin - Unsplash

Aquest projecte promou l’accés a la cultura. En concret, té per objectiu incrementar l’índex de lectura a partir d’augmentar la dotació del nombre de llibres en paper a les biblioteques públiques, equipaments que avui es troben distribuïts de manera generalitzada en tot el territori. Cada biblioteca pública ha rebut un import mínim de 1.500 euros per a l’adquisició de llibres i ha seleccionat aquells que s’adaptaven millor als seus usuaris: literatura, conte infantil, narrativa juvenil, etc. D’aquesta manera, la ciutadania podrà gaudir d’una oferta gratuïta de llibres més àmplia i tindrà a l’abast les darreres novetats. Entre les adquisicions, les biblioteques de les Illes Balears n’incorporen de materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran. Com a resultat, es preveu dotar amb 450.000 nous exemplars les biblioteques del conjunt de l’estat espanyol. A les Illes Balears, aquest projecte s’ha executat a 70 biblioteques de Mallorca i 9 de Menorca (Maó, Ciutadella, Alaior, Es Castell, Ferreries, Es Mercadal, Fornells, Es Migjorn i Sant Lluís). A Catalunya, se n’han beneficiat gairebé el 100 % de les més de 400 biblioteques que integren el Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

 

Import atorgat:

10 milions d'euros per a tota Espanya, dels quals:

  • 904.494,08 € a Catalunya
  • 152.894,94 € al Consell Insular de Mallorca
  • 14.998 € al Consell Insular de Menorca

El programa està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 24, "Revalorització de la indústria cultural"; Inversió 2, "Dinamització de la cultura arreu del territori".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Polítiques per a la propera generació

Finançament

Actors implicats

Participants

Biblioteques de Catalunya i les Illes Balears