Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Dinamització del comerç local de Solsona

Els fons NextGeenrationEU financen un projecte per promoure el comperç de proximitate en el marc del Pla d’acció per al desenvolupament local   

AJUNTAMENT DE SOLSONA
AJUNTAMENT DE SOLSONA

L’Ajuntament de Solsona, amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants de Solsona (UBIC), posa en marxa un pla per a la dinamització del seu comerç local finançat amb fons NextGenerationEU. El pla preveu un total de divuit actuacions, entre les quals la programació de seminaris de formació sobre digitalització i reducció de residus per a comerciants; l’organització de fires, esdeveniments i campanyes com ‘Jo compro a Solsona’; la millora de la senyalització comercial; l’adequació de la trama urbana amb la reforma del paviment de la plaça del Camp, l’ampliació dels espais enjardinats i la renovaicó de l’enllumenat; i la creació de la marca Ensolsona’t per incentivar el consum local. També hi ha la producció i projecció del curtmetrtge Xinxunxan sobre el paper del comerç de proximitat en l’imaginari col·lectiu solsoní; la millora de la senyalització comercial; el desplegament d’un sistema de recollida de la compra per a comandes en lçinia i l’embelliment d’aparadors en desús del principal eix comercial amb fotos d’establiments històrics. El projecte es ttroba emmarcat en el Pla de Desenvolupament local 2019-2030 de Solsona.

 

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 13, “Impuls a la PIME” i inversió 4 “Suport al comerç”.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

AJUNTAMENT DE SOLSONA