Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Disseny comunitari del Pla d'Acció Local de l'Agenda Urbana de Sarrià de Ter

Projecte pilot de Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana Espanyola com a model i guia per a altres entitats locals interessades en la implementació d’aquesta metodologia

2030 Amb tu transformem Sarrià de Ter

El projecte «2030, Amb tu transformem Sarrià de Ter» va néixer amb l’objectiu de dissenyar el Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana d’aquest municipi de 5.229 habitants de la demarcació de Girona i amb la finalitat d’assolir un municipi més humà, sostenible, inclusiu i de quilòmetre zero, participatiu i transparent. Mitjançant quatre sessions participatives obertes a la ciutadania, tallers amb joves i l’espai virtual «Decidim» es van recollir 113 propostes que s’han traduït en 16 programes estratègics i 53 actuacions específiques de futur per al municipi. Alhora, l’Agenda Urbana de Sarrià permetrà actuar en sis àmbits de transformació: la reordenació de l’espai urbà central del municipi, la pacificació de la carretera N-II al seu pas per Sarrià com a eix urbà cohesionador, la transformació urbana de la zona de la Paperera, l’adequació dels polígons d’activitat econòmica o el posicionament de Sarrià com a municipi verd. La metodologia emprada per a l’elaboració d’aquesta Agenda Urbana Local servirà com a bona pràctica per a municipis de dimensions similars.

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació i s'emmarca al Component 2, "Pla de rehabilitació d'habitatges i regeneració urbana", inversió 6: "Programa d'ajuts per a l'elaboració de projectes pilot de plans d'acció local de l'Agenda Urbana Espanyola".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Participants

Ajuntament de Sarrià de Ter