Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Empoderament local per a la transició energètica a Balenyà

Creació d’una comunitat energètica de consum compartit entre els veïns i veïnes de Balenyà amb actuacions en l’àmbit de les renovables, la mobilitat sostenible i la gestió de la demanda

Zbynek Burival - Unsplash
Zbynek Burival - Unsplash

El projecte NEO Balenyà permetrà la consolidació de la Comunitat Energètica de Consum Compartit sense ànim de lucre Balenyà Sostenible. Aquesta comunitat, constituïda el novembre de 2021, està integrada per més de cent veïns i veïnes de Balenyà que volen fer el pas cap a un model de transició energètica al municipi. Les accions de NEO Balenyà son àmplies i no es limiten a la instal·lació de plaques fotovoltaiques: van des de la generació d’energia renovable fins a la mobilitat sostenible i la gestió de la demanda.

En aquest sentit, es preveu el servei d’autoconsum solar compartit amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a cinc teulades públiques cedides per l’Ajuntament a favor de Balenyà Sostenible per un període de fins a quaranta anys i que permeten la instal·lació de poc més de 500 kW; el servei de carsharing de vehicles elèctrics adreçat als serveis municipals de l’Ajuntament i als veïns socis de la comunitat energètica; la instal·lació de sis carregadors públics a zones estratègiques del municipi; la implementació d’un sistema de gestió i flexibilització de la demanda; o l’estudi sobre la creació de calefacció urbana. Aquest projecte es troba alineat amb el projecte d’abast supramunicipal #OsonaEcoTransició40%, que preveu posar en marxa un model de transició energètica des del territori amb visió 360º.

 

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 7, "Desplegament i integració d'energies renovables", Reforma 3: "Desenvolupament de comunitats energètiques".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Transició verda

Finançament

Actors implicats

Participants

Balenyà Sostenible