Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Impuls de les estacions d’esquí nòrdic com a destins de turisme sostenible

El projecte, que comptarà amb una subvenció d’1,68 milions d’euros del fons Next Generation, té l’objectiu de dinamitzar les estacions durant tot l’any, impulsant també la sostenibilitat i la digitalització

Esquí
Alain Wong - Unsplash

El Pla  de Sostenibilitat Turística de les destinacions d’esquí nordic té l’objectiu d’impulsar el turisme sostenible a les estacions d’Aransa, Guils, Lles, Sant Joan de l’Erm, Tavascan, Tuixent la Vansa i Virós Vall Ferrera.

Per una banda, el projecte vol impulsar mesures que millorin l’eficiència energètica de les destinacions, com ara la instal·lació de plaques solars, la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, o la renovació dels sistemes de climatització. A més, també inclou la rehabilitació i aïllament dels refugis de les estacions, la instal·lació de tanques que facilitin l’acumulació de neu, així com millores en la captació d’aigua i la gestió de residus.

Per altra banda, el pla també vol fomentar la digitalització de les estacions, a través de la millora dels serveis en línia, com ara la compra de forfets i lloguer de material, o bé el control de l’accés a les pistes.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 14, "Pla de modernització i competitivitat del sector turístic"; Inversió 1, "Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Mancomunitat de Municipis per a la promoció de l'esquí nòrdic