Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Recòndit: un festival per omplir de música i públic els petits municipis del Pla de l’Estanya

Els fons NextGeneraton financen un projecte per articular una programació musical regular, estable i sostenible a 8 municipis de menys de 2000 habitants.  

PROJECTE 1   RECÒNDIT:
Copyright Xevi Planes

El festival RECÒNDIT, que compta amb una subvenció de 25.000 € del fons Next GenerationEU, neix amb l’objectiu de diversificar l’oferta cultural de les ciutats i acabar amb l’aïllament cultural que sovint pateixen els municipis petits. Alhora, vol reivindicar el patrimoni natural, històric i cultural d’aquests pobles i donar-lo a conèixer al gran públic. El festival, que recorrerà els municipis de Camós, Sant Miquel de Campmajor, Fontcoberta, Palol de Revardit, Esponellà, Crespià, Vilademuls i Serinyà, proposa 24 jornades d’activitat i prop de 40 propostes musicals d’estils diversos, amb especial atenció a les propostes musicals sorgides al Pla de l’Estany. Alhora, incorpora activitats paral·leles on s’afavoreix el treball en xarxa i l’empoderament del teixit associatiu d’aquestes localitats. RECÒNDIT aposta per la sostenibilitat i és un dels primers projectes culturals a impulsar concerts que funcionaran exclusivament amb energia solar. Cap de les actuacions del festival requereix connexió elèctrica ni generadors de gasoil sinó que s’alimenten gràcies a un sistema de plaques solars i acumuladors, amb la consegüent reducció d’emissions de CO₂. 

 

El projecte ha rebut finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 24: “Revalorització de la indústria cultural” i Inversió 2. “Dinamització de la cultura a tot el territori”

 

Footer cat Next Gen

 

Pilar Next Generation
Cohesió social i territorial

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

La Tornada SCL