Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Reutilització de l'aigua en el procés de fabricació de paper a Rosselló (Lleida)

El projecte de l’empresa Alier, dedicada a la fabricació de paper 100 % reciclat, permetrà allargar la vida de l’aigua entre un 30 % i un 40 % en el procés de producció.

Paper
Font: minthu - Pixabay

L’empresa Alier SA del Segrià va néixer l’any 1832 i des del 1886 es dedica a la fabricació de paper. L’any 1948 van començar a fabricar en paper 100 % reciclat. Avui, la seva matèria prima és el paper i el cartró procedent del contenidor blau i els brics del groc. Gràcies al projecte de «Reducció del consum d’aigua fresca en el procés de producció» en el marc de la convocatòria de suport a plans d’innovació i sostenibilitat en l’àmbit de la indústria manufacturera podran accelerar un projecte que ja tenien avançat i  definit dins l’estratègia de l’empresa.

El projecte permetrà assolir un estalvi d’entre un 30 i un 40 % del consum d’aigua en el procés de producció de paper, en aprofitar l’aigua sobrera en punts d’aquest procés i dur-la a altres punts on l’exigència de qualitat de l’aigua no és tan alta. Alhora, els ajudarà a la capacitació, formació i millora dels coneixements dels seus treballadors. El 85 % de tota la producció d’Alier s’exporta a diversos països del món.

 

Pressupost

  • Import projecte: 3.764.18€
  • Import atorgat: 376.412€ en subvenció i 2.634.890€ en préstec

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 12, “Política Industrial Espanya 2030”, inversió 2: “Programa d'Impuls de la Competitivitat i Sostenibilitat Industrial”. Aquest té l'objectiu de donar supoort financer a un mínim de 210 projectes innovadors durant el període 2021-2023 d'impuls de la transformació digital de la indústria espanyola.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament

Actors implicats

Participants

ALIER SA