Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Subministrament d’hidrògen verd al sector logístic portuari de Barcelona

Els fons NextGenerationEU implsen la transició energètica en el sector de la logística portuària, la mobilitat i la indústria a través d’un hub d’hidrogen  

Hydrogenizing
Hydrogenizing

El projecte H2BCNHUB consisteix en la posada en marxa d’un hub de 20MW d’hidrogen per donar servei a la logística portuària, al sector de la mobilitat i al sector industrial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i, en concret, la Zona Franca, Martorell i Mataró. Té potencial per produir prou hidrogen ecològic per uns 300 camions de pila de combustible. H2BCNHUB s’abastirà d’aigua a partir d’aigües residuals tractades i farà servir energia fotovoltaica. H2BCNHUB forma part de la iniciativa Hydrogenizing BCN, un consorci internacional format per més de 20 empreses, instituts de recerca i entitats públiques que compta amb el suport del Port de Barcelona. Hydrogenizing BCN establirà una xarxa de 4 hubs d’hidrogen pel transport pesat i de llarga distància a Barcelona, Saragossa, Madrid i València.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s'emmarca en el Component 9: “Full de ruta de l’hidrogen renovable i la seva integració sectorial” i Inversió 1. “Hidrogen renovable: un projecte de país”

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Transició verda

Finançament

Actors implicats

Participants

CLEAN ENERGY VENTURES

REDEXIS