Skip to main content
European Commission logo
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Suport a la compra de vehicles sostenibles i la instal·lació de punts de recàrrega

El programa MOVES III contribueix a la descarbonització del sector del transport a través del foment de l’electrificació de la mobilitat.

MOVES III

El programa MOVES III dona suport a descarbonització de la moblitat a través d'ajuts per a la compra de vehicles elèctrics per a particulars, autònoms, empreses, institucions i d'altres. També contribueix a finançar la instal·lació de punts de recàrrega amb un sistema d’incentius que beneficia tant particulars com autònoms i persones jurídiques, comunitats de propietaris, entitats locals i sector públic institucional. Des de la seva posada en marxa l’any 2021, a Catalunya s’han obert 10.318 expedients per a l’adquisició de vehicles amb un ajut mitjà per sol·licitud de 4.133,69€, i 5.522 expedients per a la instal·lació de punts de recàrrega amb un ajut mitjà de 8.360,89€. Com a resultat d’aquesta iniciativa, s’espera incrementar en un 10% els vehicles elèctrics matriculats.

 

 

 

IMPORT PROJECTE:      

  • 400 milions d’euros per tota Espanya

 

IMPORT ATORGAT:       

  • 65,5 milions d’euros a Catalunya
  • 9,875 milions d’euros a les Illes Balears

 

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació i s'emmarca al Component 7, "Desplegament i integració d'energies renovables", reforma 3: "Desenvolupament de les comunitats energètiques".

 

Més informació:

Generalitat de Catalunya. Moves III

Govern de les Illes Balears. Moves III

 

Ref. mapgreen

Torna a la pàgina principal

 

Footer cat Next Gen

Finançament

Parts interessades

Participants

Institut Català de l'Energia (ICAEN)

Adreça
Espanya

Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic de les Illes Balears