Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Validació de la tecnologia de l’hidrogen com a model de mobilitat sostenible a les Illes Balears

Projecte pilot de demostració i validació de la tecnologia de l’hidrogen a través de la compra de cinc autobusos alimentats per aquesta energia a Palma

EMT

Aquest projecte té per objectiu demostrar i validar la tecnologia de l’hidrogen, en el marc del model de mobilitat sostenible que promou la ciutat de Palma, a través de la compra de cinc autobusos que funcionen amb hidrogen verd produït per plaques fotovoltaiques. Es preveu que aquests vehicles tinguin una autonomia de 350 quilòmetres i que es carreguin en 8 minuts, un temps molt inferior al que necessiten altres tecnologies de mobilitat elèctrica. Entre els resultats finals, s’espera assolir un estalvi energètic del 31 % i una reducció de les emissions de CO2 del 100 %.

Aquest projecte demostratiu, a 15 anys, complementa les intervencions que s’estan desplegant en el conjunt de l’illa de Mallorca en el marc del projecte europeu «Green Hysland», finançat mitjançant l’associació «Clean Hydrogen Partnership», que té per objectiu desplegar un ecosistema d’hidrogen que abasti tota la cadena de valor de l’illa de manera que la converteixi en el primer hub d’hidrogen del sud-oest d’Europa.

Aquesta iniciativa està finançada pel Pla de Recuperació i s'emmarca en el Component 1, "Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans"; Inversió 2, "Pla d'incentius a la instal·lació de punts de recàrrega públics i privats, a l'adquisició de vehicles elèctrics i de pila de combustible i línies d'impuls a projectes singulars i d'innovació en electromobilitat, recàrrega i hidrogen verd".

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transició verda

Finançament

Actors implicats

Participants

Empresa Municipal de Transports Urbans de Palma SA