Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Creació d’un centre de referència en agricultura sostenible a Maó

El projecte preveu l’adaptació i millora de les instal·lacions de l’estació experimental agrícola Sa Granja  

WEB SA GRANJA
WEB SA GRANJA
Web Sa Granja

Sa Granja, una explotació agrícola centenària de Maó, rebrà tres milions d’euros dels fons NextGenerationEU per transformar-se en Sa Granja Rural Lab, un centre de referència internacional en agricultura sostenible.

El projecte preveu dues línies de treball: d’una banda la combinació d’usos agraris i de transició energètica; i de l’altra l’empoderament i digitalització rural. En el marc de Sa Granja Rural Lab s’adaptaran les instal·lacions existents per poder acollir nous cicles formatius en paisatgisme i medi rural, formació especialitzada en agricultura i ramaderia ecològica i estudis d’àmbit universitari; un centre de recerca on es podran testejar les innovacions agràries en espais reals; un punt de trobada dels col·lectius agraris i un laboratori de fabricació i cocreació en entorn rural.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 2, «Pla de rehabilitació d’habitatges i regeneració urbana», i la inversió 5, «Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP)».

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

CONSELL INSULAR DE MENORCA