Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Detecció immediata de pèrdues d’aigua en la xarxa d’abastament municipal d’Alaior

Els fons NextGenerationEU financen un sistema d’informació georeferenciat per a la millora de l’abastament d’aigua i la reducció de fuites en la xarxa del municipi menorquí d’Alior.

DETECCIÓ IMMEDIATA DE PÈRDUES D’AIGUA

El projecte de millora de l’abastament d’aigua i reducció de pèrdues a Alaior (Menorca) està finançat amb fons NextGenerationEU. Consisteix en la instal·lació d’un sistema de localització georeferenciat per tal d’evitar pèrdues d’aigüa innecessàries i la detecció immediata de fuites. En el traçat de la xarxa d’abastament d’aigua d’aquest municipi de menys de 10.000 habitants s’implantaran de manera fixa 236 sensors. Aquests equips permetran una detecció precoç de fuites d’aigua. Així, l’Ajuntament comptarà amb informació diària de possibles fuites d’aigua i, en conseqüència, es reduïrà el temps d’intervenció davant d’incidències. Es calcula que aquest sistema permetrà reduir un  25% les pèrdues d’aigua.


El projecte rep finançament NextGenerationEU, en el Component 5: “Preservació de l’espai litoral i els recursos hídrids” i Inversió 1. “Materialització d’actuacions de depuració, sanejament, eficiència, estalvi, reutilització i seguretat d’infraestructures”

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transformació digital

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

AJUNTAMENT D’ALAIOR