Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Habitatge social i cooperatiu a l'antiga fàbrica Depunt d’Igualada

El porjecte preveu una nova fórmula de col·laboració publicoprivada que contribueix a incrementar el parc públic d’habitatge de la capital de l’Anoia  

Amb aquest projecte finançat pels fons NextGenerationEU, l'Ajuntament d'Igualada està promovent un model alternatiu per a la construcció d'habitatges destinats a lloguer social. Per fer-ho possible s’ha creat la cooperativa d’habitatge ‘La Torreta Igualada SCCL’, que desenvoupa la iniciativa a través d'un procediment de pública concurrència i mitjançant la concessió del dret de superfície, construcció i gestió de 12 habitatges. La Torreta rehabilitarà una antiga fàbrica tèxtil anomenada Depunt, construïda l'any 1950 i que forma part del catàleg arquitectònic de la Generalitat. La reforma preveu la construcció de dotze unitats d'habitatge flexibles i adaptables a les necessitats actuals i futures dels inquilins.

A més de les unitats d'habitatge, la rehabilitació de la fàbrica inclourà espais exclusius per a la comunitat, com una sala d'estar i biblioteca, una bugaderia, un terrat comunitari i un magatzem. També hi haurà espais compartits tant per a la comunitat com pel barri, com una sala polivalent amb cuina i menjador, un aparcament per a bicicletes i locals comercials que acolliran un espai de cotreball i el lloguer a una entitat de l'economia social i solidària.

 

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 2, “Pla de rehabilitació d’habitatge i regeneració urbana” i Inversió 2 “Programa de construcció d’habitatges en lloguer social en edificis energèticament eficients”.

 

Footer cat Next Gen

 

Pilar Next Generation
  • Creixement intel·ligent, sostenible i inclusiu

Finançament