Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Incentius per a l'autoconsum i a l'emmagatzematge d'energia renovable

Els programes d’incentius es dirigeixen a l'autoconsum d'energia renovable: Impulsant la transició sostenible i l'eficiència energètica.  

energia renovable

Els projectes NextGenerationEU donen suport a programes d'incentius de la Generalitat de catalunya i estan destinats a promoure l'autoconsum d'energia renovable en diferents tipus d'instal·lacions. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar l'ús de fonts d'energia netes i reduir la dependència de les fonts d'energia convencionals.

Els programes 1, 2 i 4 s'enfoquen en instal·lacions d'autoconsum amb fonts d'energia renovable, ja sigui amb o sense emmagatzematge d'energia. Aquestes instal·lacions permeten als usuaris generar la seva pròpia energia a partir de fonts renovables com el sol o el vent, i utilitzar-la per cobrir les seves necessitats energètiques, reduint així la seva empremta de carboni.

Els programes 3 i 5 estan dirigits a instal·lacions d'autoconsum ja existents amb fonts d'energia renovable. Aquests programes busquen incentivar els propietaris d'instal·lacions existents perquè les adapten per a l'autoconsum d'energia renovable, contribuint a augmentar la producció d'energia neta a Catalunya.

El programa 6 es centra en les instal·lacions d'energies renovables tèrmiques. Aquest programa té com a finalitat promoure l'ús d'energies renovables per a fins tèrmics, com l'escalfament de l'aigua o l'escalfament d'espais, reduint així la dependència de les fonts d'energia convencionals per a aquestes aplicacions.

Aquests programes d'incentius serveixen per fomentar la transició cap a un model energètic més sostenible i net. A més de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, aquests programes també tenen l'avantatge de promoure la creació de llocs de treball relacionats amb les energies renovables i el desenvolupament tecnològic en aquest àmbit.

 

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Transició verda

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Institut Català de l'Energia ( ICAEN)