Skip to main content
European Commission logo
català
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Inversió de 22 milions d’euros per renovar i ampliar els equips de diagnòstic d’alta tecnologia de cinc hospitals públics de les Illes

El pla de recuperació NextGenerationEU inverteix en la renovació d’equips tecnològics per millorar la capacitat de diagnosi i terapèutica del sistema sanitari públic    

ALTA TECNOLOGIA PELS SERVEIS DE RADIOLOGIA DELS CENTRES HOSPITALARIS DE BALEARS

Els fons NextGenerationEU han permès la renovació i ampliació del parc d’equips d’alta tecnologia en cinc  centres hospitalaris públics de les Illes Balears: l’Hospital Universitari Son Espases, l’Hospital Comarcal d’Inca, l’Hospital de Son Llàtzer, l’Hospital de Manacor i l’Hospital Can Misses. Gràcies a un programa del Ministeri de Sanitat, finançat a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, s’ha procedit a l’adquisició, instal·lació i posada en funcionament d’equips de tomografia computada que augmenten les capacitats de diagnosi de malalties i la viabilitat d'una intervenció terapèutica ràpida. El projecte ha permès renovar, amb un finançament del 100%, equips que superaven els dotze d’antiguitat i també ha implicat el desplegament de nous equipaments.

A les Illes Balears, el Pla d’Inversió en Equips d’Alta Tecnologia (INVEAT) a suposat una inversió de més de 22 milions d’euros, mentre que al conjunt d’Espanya la inversió global s’acosta als 800 milions.   

Aquest projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 18, “Renovació I ampliació de les capacitats del Sistema Nacional de Salut” i Inversió 1 “Pla d’Inversió en equips d’alta tecnologia en el Sistema Nacional de Salut”.

 

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
Salut i resiliència econòmica, social i institucional

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

CONSELLERIA SALUT I CONSUM GOVERN ILLES BALEARS