Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Millora de l'accessibilitat de diversos equipaments municipals a Tàrrega

Els fons aniran destinats concretament a eliminar les barreres arquitectòniques del Poliesportiu, el Centre La Solana, l’Escola Municipal de Música (EMMT) i el Centre d’Entitats, així com facilitar l'accés als serveis digitals

Tàrrega
Foto: Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega rebrà una subvenció que ascendeix a 105.453,99 euros procedents dels fons europeus Next Generation per a finançar la millora de l’accessibilitat física i comunicativa de diversos equipaments municipals. Els ajuts, que gestiona la conselleria de Drets Socials de la Generalitat, aniran destinats concretament a eliminar les barreres arquitectòniques del Poliesportiu, el Centre La Solana, l’Escola Municipal de Música (EMMT) i el Centre d’Entitats. Alhora, el pla elaborat pels serveis tècnics municipals preveu implementar el web de l’Ajuntament de Tàrrega (www.tarrega.cat), l’App municipal i la Seu Electrònica per tal de facilitar-ne la navegació per a les persones amb discapacitat visual i/o cognitiva.

Les actuacions subvencionables per aquestes ajudes inclouen mesures per resoldre les mancances d’accés per a les persones amb mobilitat reduïda que presenten actualment el Poliesportiu Municipal, La Solana l’Escola de Música i el Centre d’Entitats. En tots aquests espais és previst habilitar itineraris accessibles, ampliar les zones de pas i instal·lar mecanismes que permetin salvar les escales existents, alhora que s’adaptaran els banys per a persones amb algun tipus de discapacitat.

D’altra banda, per tal de facilitar l’accessibilitat per a les persones que pateixen alguna discapacitat visual i/o cognitiva a les plataformes de comunicació i gestió que l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania, el consistori actualitzarà el web www.tarrega,cat, l’App i la Seu Electrònica.

Per materialitzar totes aquestes accions en matèria d’accessibilitat l’Ajuntament de Tàrrega preveu invertir un total de 180.186,74 euros, dels quals 105.453,99 (que corresponen al 60% i a la quantitat màxima sol·licitada segons fixaven les bases de les subvencions) es finançaran amb ajuts europeus Next Generation. Està previst que els treballs d’adequació s’executin en el decurs de l’any 2023.

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Salut i resiliència econòmica, social i institucional

Actors implicats

Coordinadors

Ajuntament de Tàrrega