Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Projecte

Unitats d’acompanyament i orientació personal i familiar contra el fracàs escolar

Contractació de professionals als serveis territorials d’educació per a la prevenció del fracàs escolar i la promoció de l’aprenentatge  

Els diferents serveis territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya compten amb un reforç de persona per crear Unitats d’Acompanyament i Orientació Personal i Familiar per prevenir el fracàs i promoure l’aprenentatge i l’èxit escolar en l’alumnat especialment vulnerable. A les Illes Balears també s’ha reforçat la contractació de professionals de l’ensenyament.    L’actuació es finaça amb els fons NextGenerationEU i té una durada prevista de tres cursos escolars. Un total de cent-vin

Els diferents serveis territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya compten amb un reforç de personal per crear Unitats d’Acompanyament i Orientació Personal i Familiar a fi de prevenir el fracàs i promoure l’aprenentatge i l’èxit escolar en l’alumnat especialment vulnerable. A les Illes Balears també s’ha reforçat la contractació de professionals de l’ensenyament. 

L’actuació es finança amb els fons NextGenerationEU i té una durada prevista de tres cursos escolars. Un total de 120 professionals treballen per acompanyar les trajectòries educatives d’aquest alumnat amb la finalitat de contribuir a la reducció de la taxa de repetició escolar, la prevenció de l’abandonament escolar, la millora del rendiment acadèmic i la motivació vers l’aprenentatge. Aquests professionals promouran plans d’habilitats emocionals i salut mental, tutorials per a l’educació emocional o sessions personalitzades de tutorització i orientació academicoprofessional. La tasca es fa de manera coordinada i en col·laboració amb els equips docents dels centres, les famílies i els professionals dels serveis i entitats de l’entorn comunitari. D’altra banda, les Illes Balears comptaran amb divuit professors tècnics de serveis a la comunitat. Aquesta actuació complementa el programa Proa+, finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El projecte rep finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i s’emmarca en el component 21, «Modernització i digitalització del sistema educatiu, inclosa l’educació inicial de 0 a 3 anys», i la inversió 3, «Creació d’unitats d’acompanyament i orientació personal i familiar de l’alumnat educativament vulnerable en els serveis educatius o psicopedagògics situats en zones i districtes escolars».

Footer cat Next Gen
Pilar Next Generation
  • Salut i resiliència econòmica, social i institucional

Finançament

Actors implicats

Coordinadors

Generalitat de Catalunya

Govern de les Illes Balears