Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Exposicions

“Dones pioneres de la Unió Europea”

Aquesta nova exposició, desenvolupada per commemorar el Dia d’Europa 2023, ret homenatge a deu dones excepcionals que van contribuir al desenvolupament de la Unió Europea defensant els valors d’igualtat, llibertat, democràcia, solidaritat, diversitat i respecte als drets humans.

“Dones pioneres de la Unió Europea” commemora deu dones destacades que van contribuir al desenvolupament d’Europa tal com la coneixem avui. Entre elles, hi ha les set dones catalogades pel Parlament Europeu com a “pioneres de la UE” —Anna Lindh, Marga Klompé, Melina Mercouri, Nicole Fontaine, Nilde Iotti, Simone Veil i Ursula Hirschmann— , així com les tres dones. que donen nom als edificis del Parlament Europeu: Clara Campoamor Rodríguez, Sophie Schroll i Louise Weiss.

Resistents, supervivents de l’Holocaust, professionals destacades de l’àmbit polític, científic i cultural, aquestes dones van inspirar l’actual Unió Europea. Molts d’ells van treballar per acabar amb els horrors de dues guerres mundials i van contribuir a promoure els valors fonamentals de la UE, tant des de les mateixes institucions europees com des de l’activisme polític. Alguns van ser diputats al Parlament Europeu, passant, en el cas de Veil i Fontaine, a presidir el Parlament Europeu.

  • Parlament Europeu
  • divendres 29 setembre 2023, 12:00 - dilluns 16 octubre 2023, 21:00 (CEST)
  • Girona, Espanya

Informació pràctica

Quan
divendres 29 setembre 2023, 12:00 - dilluns 16 octubre 2023, 21:00 (CEST)
On
Espai de relació de la Facultat de Dret de la UdG
Girona, Espanya
Llengües
Catalan
Lloc web
Més informació de l'esdeveniment

Descripció