Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Debats públics

El destí dels fons europeus a Catalunya. Presentació de l’estudi sobre la participació catalana en fons europeus competitius (2014-2020)

La jornada comptarà amb la participació del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro.

Jornada “El destí dels fons europeus a Catalunya”, en què es presentarà l'estudi "La participació catalana en els fons europeus competitius 2014-2020”, organitzada pel Departament d'Acció Exterior i Govern Obert en col·laboració amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. 

La jornada comptarà amb la participació del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Manuel Szapiro.

Les entitats amb seu a Catalunya han obtingut 2.009,03 milions d’euros provinents de fons europeus competitius al llarg de tot el període 2014-2020. Això representa el 21,9% del total del finançament europeu captat per entitats espanyoles.  

Si voleu conèixer totes les dades que es recullen en aquest Estudi, no dubteu a apuntar-vos a la jornada.   

Aquest treball permet disposar d’una radiografia completa de la potencia catalana en l’obtenció de fons europeus competitius en el conjunt del Marc Financer Pluriennal de la UE 2014-2020. Gràcies a aquest treball es compta amb un mapa complet d’on es troba Catalunya quant a aquest tipus de fons europeus, tant pel que fa a quines són les entitats que han rebut finançament, en quins sectors d’activitat, quin volum de recursos europeus s’han obtingut, la distribució territorial d’aquests recursos i el rànquing en relació amb l’estat espanyol i la resta d’estats de la UE. 

Per una altra banda, no podem obviar la importància dels fons Next Generation EU en l’actual context de recuperació i transformació econòmica i social. 

El Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) és l’instrument principal de finançament del Pla Next Generation EU (Pla de recuperació de la Unió Europea), el paquet d’estímul econòmic més gran de la història de la UE per tal de superar aquesta greu crisi social i econòmica derivada de la pandèmia Covid-19 i per a impulsar reformes amb la mirada posada en el futur. 

De la mà dels màxims responsables de la gestió d’aquests recursos a la Generalitat, en dues taules rodones s’explicarà com les entitats, les empreses, els i les treballadors/es, les universitats, els centres de recerca i la ciutadania de Catalunya en el seu conjunt poden aprofitar aquests recursos. 

 

Més informació

Programa de la jornada
Publicacions de caràcter general9 febrer 2022
Programa de la jornada

 

  • finançament de la UE
  • dilluns 21 febrer 2022, 09:00 - 13:15 (CET)
  • Retransmissió en directe disponible

Informació pràctica

Quan
dilluns 21 febrer 2022, 09:00 - 13:15 (CET)
On
Online
Llengües
Spanish
Organisers
Representation in Spain – Barcelona
Lloc web
Més informació

Descripció