Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Exposicions

Europa!

Avui, més de 60 anys després de la seva creació, la Unió Europea ha de fer front a grans reptes que posen en risc alguns dels seus valors fundacionals.

Europa!

Per a les generacions més joves, queda lluny l’impuls que va fer néixer el projecte, profundament marcat per l’espectre de la Segona Guerra Mundial i el clam per construir la pau al continent. Aquest cicle es proposa  imaginar un nou sentit per a Europa, recuperant i expandint la confiança en el futur dels seus inicis. Acompanyats de destacades veus de la filosofia i el pensament, ens endinsarem en les lliçons que podem aprendre de la història comuna, de la guerra i els feixismes, i explorarem els significats de les paraules frontera i llibertat. Des de la literatura, imaginarem nous relats que transitin per la diversitat i la complexitat del nostre temps i obrin nous horitzons de futur per al continent.

Amb la participació dels Premis Nobel de Literatura Olga Tokarczuk i J. M. Coetzee, els historiadors Enzo Traverso i Olivette Otele, els filòsofs Lea Ypi i Srećko Horvat, els escriptors Edurne Portela i Mathias Énard, la politòloga Blanca Garcés i l'editora Valerie Miles

Aquest cicle s’organitza en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE i compta amb el suport de l'Oficina de Coordinació de la Presidència espanyola de la UE. 

 

Servei de traducció simultània anglès - català i castellà.

  • història d'Europa
  • dimecres 27 setembre 2023, 09:00 - dissabte 30 setembre 2023, 23:00 (CEST)
  • Barcelona, Espanya

Informació pràctica

Quan
dimecres 27 setembre 2023, 09:00 - dissabte 30 setembre 2023, 23:00 (CEST)
On
CCCB: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
C/ de Montalegre, 5, 08001 Barcelona, Espanya
Llengües
Catalan, Spanish, English
Lloc web
Altres activitats del cicle Europa!
Social media links