Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Formació i tallers

III Curs d’estiu Sofia Corradi sobre la UE: “Les agendes de l’autonomia estratègica oberta, la democràcia i l’energia”

Les Representacions de les Institucions Europees a Barcelona i el CIDOB organitzen del 17 al 19 de juliol la tercera edició del curs d’estiu Sofia Corradi sobre la UE. 

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l'oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Barcelona Centre for International Affairs (CIDOB) organitzen la tercera edició del curs d’estiu Sofia Corradi sobre la UEdel dilluns 17 al dimecres 19 de juliol.

Els tres dies lectius seran sessions monogràfiques, enfocades des d’una perspectiva teòrica i pràctica. Les sessions es dividiran en una intervenció per part d'un keynote speaker de la Comissió, el Parlament Europeu i el Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, seguit d'un diàleg amb un periodista; i una taula rodona que comptarà amb investigadors de CIDOB; funcionaris de les institucions europees i experts independents.

L’objectiu d’aquest curs és dotar als participants d’una perspectiva completa dels debats i reptes de la Unió Europea en el curt, mitjà i llarg termini, perquè puguin analitzar i comprendre la realitat europea de forma analítica i prendre-hi part de manera activa.

 

El curs donarà resposta als reptes interns i internacionals als quals fa front la Unió Europea. El primer dia, i tenint en compte els objectius de la Presidència Espanyola del Consell de la UE, es debatrà sobre l'Autonomia Estratègica Oberta, com articular-la i quines han de ser les àrees d'acció prioritàries, des del comerç a l'economia o la política de seguretat i defensa. A la segona sessió s'abordarà el perfil tecnològic de la UE, és a dir, quin tipus de potència tecnològica vol i ha de ser la UE davant de les prioritats d'altres actors internacionals. Es debatrà sobre els drets tecnològics, la transició digital, els avenços reguladors europeus, la governança de les dades i la lluita contra la desinformació. Finalment, la darrera sessió versarà sobre la dimensió geopolítica de l'energia, la necessitat de la UE de diversificar les seves fonts energètiques sense augmentar la seva vulnerabilitat i els costos i les oportunitats de la transició energètica en relació amb la guerra d'Ucraïna i la transició verda.

  • indústria energètica
  • dilluns 17 juliol 2023, 09:30 - dimecres 19 juliol 2023, 13:00 (CEST)

Informació pràctica

Quan
dilluns 17 juliol 2023, 09:30 - dimecres 19 juliol 2023, 13:00 (CEST)
On
CIDOB, Sala Jordi Maragall, Elisabets 12, 08001 Barcelona
Llengües
Catalan, Spanish
Lloc web
Inscripcions i més informació sobre el curs

Descripció