Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Article17 juny 2022Representation in Spain – Barcelona2 min read

25 microprojectes dinamitzaran la cooperació transfronterera als Pirineus

La primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera per als Pirineus ha programat 25 projectes: vuit a la zona oest, vuit a la zona centre i nou a la zona est.

Cooperació transfronterera als Pirineus

La primera convocatòria de microprojectes de cooperació transfronterera entre Espanya, França i Andorra ha publicat avui la seva programació definitiva: 25 nous projectes treballaran per la cooperació transfronterera als Pirineus. Després de la finalització del termini de presentació de candidatures el passat 1 de març de 2022, la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), juntament amb l'Euroregió Pirineus Mediterrani, l'AECT Pirineus Pyrénées, l'Euroregió Nouvelle-Aquitaine Euskadi Navarra i els socis institucionals dels territoris participants han realitzat els tràmits administratius i d'avaluació que permetran iniciar una nova etapa a la cooperació transfronterera pirinenca.

La finalitat d'aquestes subvencions és dinamitzar la cooperació transfronterera mitjançant la promoció de petits projectes que enriqueixin els territoris participants. Un total de 575.000 euros, dividits en 191.666,66€ per zona, permetran finançar fins a 25.000 euros de despeses per projecte. En total, 143 candidatures van ser admeses a les diferents zones on aquests projectes acabaran desenvolupant-se:

● 42 a la zona oest, l'entitat coordinadora de la qual és l'Euroregió Nouvelle-Aquitaine - Euskadi – Navarra
● 35 a la zona centre, coordinada per l'AECT Pirineus-Pyrénées,
● 66 a la zona est, coordinada per l'Euroregió Pirineus-Mediterrània.
 
Després de l'avaluació de candidatures realitzada per cada entitat coordinadora, han resultat beneficiaris vuit projectes a la zona oest, vuit a la zona centre i nou a la zona est, recolzant així un total de 78 entitats beneficiàries (34 a la zona oest, 20 a la zona centre i 24 a la zona est). Aquestes entitats són organismes públics i privats que, per la seva mida o capacitat financera, no solen presentar-se a grans convocatòries de projectes europeus. Amb aquest finançament es permet que vegin la llum projectes més humils i propers al territori, donant-los així mateix l'oportunitat de fer el primer pas en el camí d'un possible projecte de més envergadura. Aquests 25 projectes seran dirigits per responsables dentre els quals 11 són dones i 14 homes.

 

La cultura, el medi ambient i l'educació, temes principals

Els projectes seleccionats s'emmarquen a totes les àrees temàtiques de la convocatòria, sent els projectes culturals els més nombrosos (33%), seguits pels projectes relacionats amb el medi ambient (19%), els projectes educatius (12%), turístics ( 9%) i esportius (8%). Els projectes relatius a salut, agricultura i sector agroalimentari, acció social i joventut completen la convocatòria. Des de l'1 de juny ha començat l'execució dels projectes, que tindran una durada màxima de 18 mesos fins al novembre del 2023.

Territoris participants
Els 25 microprojectes es desenvoluparan a les províncies de Girona, Barcelona, ​​Tarragona, Lleida, Osca, Saragossa, Navarra, Gipuzkoa, Araba/Àlaba, Biscaia i La Rioja, a Espanya; en els departaments Pyrénées-Orientales, Haute-Garonne, Hautes-Pyrénées i Pyrénées-Atlantiques, a França; ia tot el territori del Principat d'Andorra. El territori s'ha dividit en tres zones per garantir que les entitats coordinadores estan tan a prop com sigui possible dels que promouen els projectes.

Detalls

Data de publicació
17 juny 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona