Skip to main content
Representació de la Comissió Europea a Barcelona
Comunicat de premsa13 juny 2022Representation in Spain – Barcelona1 min read

Algèria: declaracions de l’alt representant, Josep Borrell, i el vicepresident executiu Valdis Dombrovskis sobre les mesures adoptades per Algèria en relació amb Espanya

La decisió d’Algèria de suspendre el Tractat d’amistat, bon veïnatge i cooperació signat amb Espanya el 2002 és un motiu de gran preocupació. Estem avaluant les implicacions de les accions algerianes, inclosa la instrucció adreçada a les institucions financeres perquè cessin les transaccions entre els dos països, que en principi semblen vulnerar l’Acord d’Associació UE-Algèria, en particular en matèria de comerç i inversió. Aquesta situació portaria a un tractament discriminatori d’un estat membre de la UE i afectaria negativament l’exercici dels drets de la Unió en virtut de l’Acord.

Estem treballant amb el govern espanyol i ens hem posat en contacte amb les autoritats algerianes per aclarir ràpidament la situació.

Les relacions bilaterals de països tercers amb un estat membre de la UE formen part de les seves relacions amb la UE. La unitat i la solidaritat dins de la UE continuen essent fonamentals per defensar els nostres interessos i valors en les nostres relacions amb tots els països. A més, la política comercial és una competència exclusiva de la UE i la Unió està disposada a fer front a tota mena de mesures coercitives aplicades contra un dels seus estats membres. No obstant això, la UE continua prioritzant el diàleg per a la resolució de disputes. 

Algèria és un soci important per a la UE en la Mediterrània i un actor clau per a l’estabilitat de la regió. Confiem que, en nom de la nostra associació ferma i duradora, es trobi una solució ràpida per restablir plenament les relacions comercials i d’inversió.

Estem preparats per donar suport a aquesta tasca i hi estem disposats.

 

IP/22/3616

Detalls

Data de publicació
13 juny 2022
Autor
Representation in Spain – Barcelona